Quantcast Nameplate hacking and unit IDs - Page 2 - WoWInterface
 
Thread Tools Display Modes
05-23-16, 05:42 AM   #21
ObbleYeah
A Cobalt Mageweaver
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Sep 2008
Posts: 210
i've always been about cutting back unnecessary extras where it seems relevant though, having a ton of information on hand is cool but also gets extremely messy and convoluted quickly with priorities getting buried under other heaps of data.

anyway what does the player frame have that the nameplate doesn't? a dropdown menu and your portrait texture?

just a pet project anyway, i don't think id ever do anything beyond questing with something so minimal
 
05-23-16, 05:50 AM   #22
zork
A Pyroguard Emberseer
 
zork's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,739
Nameplates are now normal unitframes with unitids. They have all the features as any other unitframe.
__________________
| Simple is beautiful.
| WoWI AddOns | GitHub | Zork (WoW) | TDMOG

"I wonder what the non-pathetic people are doing tonight?" - Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory)
 
05-23-16, 05:54 AM   #23
Resike
A Pyroguard Emberseer
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,289
Originally Posted by ObbleYeah View Post
i've always been about cutting back unnecessary extras where it seems relevant though, having a ton of information on hand is cool but also gets extremely messy and convoluted quickly with priorities getting buried under other heaps of data.

anyway what does the player frame have that the nameplate doesn't? a dropdown menu and your portrait texture?

just a pet project anyway, i don't think id ever do anything beyond questing with something so minimal
I issue i see, is that the nameplate itself is moving around the screen while an unitframe have static position. I doubt any healer would like to heal off name plates.
 
05-23-16, 06:06 AM   #24
lieandswell
A Cyclonian
 
lieandswell's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jan 2007
Posts: 45
Originally Posted by ObbleYeah View Post
having a ton of information on hand is cool but also gets extremely messy and convoluted quickly with priorities getting buried under other heaps of data.
I've always thought it's better to have the right information. "Fuckloads more of it" is often just UI spam. Minimal UIs can be really useful in raids if they maximize the attention you can give to encounter mechanics. For example: if you're not a healer or a raid leader, you don't really need to see the raid frames.

That said, in the example you posted I'd find the lines linking the mobs to the unit frames really distracting. Nameplate position on screen provides that information already in a much more intuitive, less intrusive way.
__________________
1/5 15:55:46.001 UNIT_DIED, 0x0000000000000000, nil, 0x80000000, 0xF130001942161FB7, "Gamon", 0xa28
 
05-23-16, 06:10 AM   #25
ObbleYeah
A Cobalt Mageweaver
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Sep 2008
Posts: 210
Originally Posted by lieandswell View Post
That said, in the example you posted I'd find the lines linking the mobs to the unit frames really distracting. Nameplate position on screen provides that information already in a much more intuitive, less intrusive way.
agreed just exploring ways to have my cake and eat it too, benefiting play styles that prefer static frames like Resike states above. i also thought about a numbering system that puts '#1' next to the frame and above the head. but again: less intuitive, more cumbersome read process.
 
05-23-16, 06:12 AM   #26
Resike
A Pyroguard Emberseer
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,289
Originally Posted by lieandswell View Post
I've always thought it's better to have the right information. "Fuckloads more of it" is often just UI spam. Minimal UIs can be really useful in raids if they maximize the attention you can give to encounter mechanics. For example: if you're not a healer or a raid leader, you don't really need to see the raid frames.

That said, in the example you posted I'd find the lines linking the mobs to the unit frames really distracting. Nameplate position on screen provides that information already in a much more intuitive, less intrusive way.
I don't think that you would like to see the friendly nameplates as a dps in raid, since you don't want to target them accidentally. So your only options is the unitframes, you can disable whatever part that you don't want to see.

Also: I doubt it that you can sort nameplates by role/class/name/party etc.
 
05-23-16, 06:14 AM   #27
ObbleYeah
A Cobalt Mageweaver
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Sep 2008
Posts: 210
Originally Posted by Resike View Post
Also: I doubt it that you can sort nameplates by role/class/name/party etc.
you should *technically* be able to do this right? these are the same compactunitframes that the raid frame uses after all
 
05-23-16, 06:19 AM   #28
zork
A Pyroguard Emberseer
 
zork's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,739
If I'm understanding things right a lot of stuff can be adjusted by editing the frame option tables?

https://github.com/Gethe/wow-ui-sour...rame.lua#L1615
https://github.com/Gethe/wow-ui-sour...lates.lua#L215
https://github.com/Gethe/wow-ui-sour...nels.lua#L1271
https://github.com/Gethe/wow-ui-sour...nels.xml#L1490
__________________
| Simple is beautiful.
| WoWI AddOns | GitHub | Zork (WoW) | TDMOG

"I wonder what the non-pathetic people are doing tonight?" - Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory)

Last edited by zork : 05-23-16 at 06:32 AM.
 
05-23-16, 06:20 AM   #29
ObbleYeah
A Cobalt Mageweaver
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Sep 2008
Posts: 210
yes, with the qualifier that a lot of those options are toggled off because the functions they involve aren't fully routed through the nameplates (hence my *technically*). smoothupdates throws out an error if enabled true for instance
 
05-23-16, 08:03 AM   #30
Resike
A Pyroguard Emberseer
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,289
Originally Posted by ObbleYeah View Post
you should *technically* be able to do this right? these are the same compactunitframes that the raid frame uses after all
It's the same and it's not. Tecnically it has very similar functions, however they are not secure. My bet would be why are they not secure because it would be really hard to animate and change other parameters if they would be.
 
05-23-16, 08:46 AM   #31
Resike
A Pyroguard Emberseer
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,289
Also everyone is talking about that you can get the unit from the nameplate itself, but i did not managed to do this yet properly. Both the .unit values and the GetAttribute("unit") method returns "nameplate1-30" values, which is kinda useless. Or am i missing a function somewhere?

You can get the plate frame itself from the unit with C_NamePlate.GetNamePlateForUnit(), but how do you do this in the other way around?
 
05-23-16, 08:51 AM   #32
ObbleYeah
A Cobalt Mageweaver
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Sep 2008
Posts: 210
I've found issues with the .unit value too

the first argument for NAME_PLATE_UNIT_ADDED should be the base unitid
 
05-23-16, 09:25 AM   #33
zork
A Pyroguard Emberseer
 
zork's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,739
What do you mean useless? nameplate1 is a valid unitid like target or player.
You can compare units with UnitIsUnit or by using GetNamePlateForUnit.
http://wowprogramming.com/docs/api/UnitIsUnit
local isSame = UnitIsUnit(unitId1, unitId2)
local nameplate = C_NamePlate.GetNamePlateForUnit(unitId)
Last but not least you can snapshot certain guids and match them against nameplate guids.
http://wowprogramming.com/docs/api/UnitGUID
__________________
| Simple is beautiful.
| WoWI AddOns | GitHub | Zork (WoW) | TDMOG

"I wonder what the non-pathetic people are doing tonight?" - Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory)

Last edited by zork : 05-23-16 at 09:32 AM.
 
05-23-16, 10:08 AM   #34
Resike
A Pyroguard Emberseer
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,289
Originally Posted by zork View Post
What do you mean useless? nameplate1 is a valid unitid like target or player.
You can compare units with UnitIsUnit or by using GetNamePlateForUnit.
http://wowprogramming.com/docs/api/UnitIsUnit


Last but not least you can snapshot certain guids and match them against nameplate guids.
http://wowprogramming.com/docs/api/UnitGUID
Except UnitIsUnit("nameplate1", "target") returns false even if you are targeting the unit with nameplate1.

Whats the point of the new system, if you get an alternative unitid then you need to get its guid then compare that with the a real unitids guid?

They should add a new attribute which would return the proper unitid GetAttribute("realUnit") which would return "target"/"pet"/"raid34" etc.

Last edited by Resike : 05-23-16 at 10:16 AM.
 
05-23-16, 10:20 AM   #35
syncrow
A Flamescale Wyrmkin
 
syncrow's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2014
Posts: 149
Originally Posted by Resike View Post
Except UnitIsUnit("nameplate1", "target") returns false even if you are targeting the unit with nameplate1.
Try using UnitIsUnit("target", "nameplate1")

And check if you are targeting the nameplate with the unitID "nameplate1" and the unit currently using "NamePlate1"...

Getting a unitID from blizzards nameplates:
Lua Code:
  1. local unitID = nameplate.namePlateUnitToken

Originally Posted by Resike View Post
Whats the point of the new system, if you get an alternative unitid then you need to get its guid then compare that with the a real unitids guid?
It works exactly the same if you target lets say raid24 ... raid 24 is a unitID, and target is also a unitID referring to the same unit if targeted...

So "nameplate#" can be the same unit as raid# / player / target / focus ....
__________________

Last edited by syncrow : 05-23-16 at 10:25 AM.
 
05-23-16, 10:24 AM   #36
zork
A Pyroguard Emberseer
 
zork's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,739
Resike that has to work. Otherwise you found a bug.

*edit* Tried it. Works both ways.

/run print(UnitIsUnit("nameplate3","target")) --returns true
/run print(UnitIsUnit("target","nameplate3")) --returns true
/run print(C_NamePlate.GetNamePlateForUnit("nameplate3"):GetName()) --returns NamePlate3
/run print(C_NamePlate.GetNamePlateForUnit("target"):GetName()) --returns NamePlate3
__________________
| Simple is beautiful.
| WoWI AddOns | GitHub | Zork (WoW) | TDMOG

"I wonder what the non-pathetic people are doing tonight?" - Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory)

Last edited by zork : 05-23-16 at 10:35 AM.
 
05-23-16, 10:34 AM   #37
syncrow
A Flamescale Wyrmkin
 
syncrow's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2014
Posts: 149
It should be possible to create a "enemy nameplate grid" using SecureUnitButtonTemplate / SecureHandlerStateTemplate with this conditions:

Lua Code:
  1. RegisterStateDriver(self, "visibility", "[@nameplate#, harm, exists] show; hide")

That would be really helpful for raid encounters like gorefiend....
So much possibilities *-*
__________________
 
05-23-16, 10:47 AM   #38
zork
A Pyroguard Emberseer
 
zork's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,739
Originally Posted by syncrow View Post
@nameplate#
One million dollars.
__________________
| Simple is beautiful.
| WoWI AddOns | GitHub | Zork (WoW) | TDMOG

"I wonder what the non-pathetic people are doing tonight?" - Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory)

Last edited by zork : 05-23-16 at 10:50 AM.
 
05-23-16, 10:50 AM   #39
syncrow
A Flamescale Wyrmkin
 
syncrow's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2014
Posts: 149
Originally Posted by zork View Post
One million dollars.
I don't really get it, but funny
__________________
 
05-23-16, 10:55 AM   #40
lieandswell
A Cyclonian
 
lieandswell's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jan 2007
Posts: 45
Originally Posted by Resike View Post
Both the .unit values and the GetAttribute("unit") method returns "nameplate1-30" values, which is kinda useless.
Nameplate unitIDs work just fine for everything I've tried. But I did notice that while UNIT_HEALTH_FREQUENT gets called for all the nameplates, UNIT_HEALTH only works after you've targeted them once.
__________________
1/5 15:55:46.001 UNIT_DIED, 0x0000000000000000, nil, 0x80000000, 0xF130001942161FB7, "Gamon", 0xa28
 
 

WoWInterface » Site Forums » Archived Beta Forums » Legion Beta archived threads » Nameplate hacking and unit IDs

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off