Quantcast
Add WoWInterface Search to Firefox and Google Toolbar - WoWInterface
Thread Tools Display Modes
01-02-10, 02:40 PM   #1
seancwatson
A Cyclonian
 
seancwatson's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
Thumbs up Add WoWInterface Search to Firefox and Google Toolbar

Before you continue with this you MUST have Firefox OR Google Toolbar (for Firefox)

For Firefox Users

1. Download wowinterface.xml
2. Copy that to C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins


There you go. It's pretty simple.


For Google Toolbar users
Again, this is only for Google Toolbar for Firefox. I don't use IE, so I don't have any idea how to add searches to it.

1. Install the toolbar if you haven't done so already.
2. Click this link.
3. The window that pops up, click "Add"


There you go, it should be ready to use.
__________________
  Reply With Quote
01-02-10, 02:42 PM   #2
Sythalin
Curse staff
 
Sythalin's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Aug 2006
Posts: 680
The firefox link just opens up the code on a new page. At this point, users will have to copy/paste the code and resave it in order to use. Just an FYI.
  Reply With Quote
01-02-10, 02:44 PM   #3
Zyonin
Coffee powered Kaldorei
 
Zyonin's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: May 2006
Posts: 1,440
How about submitting this to Mozilla's Firefox AddOns site so it's even easier to end users to install? Once it's approved and on the official AddOns site, users just have to click the "Install" button and get the downloading, copy and pasting done automatically.
__________________
LiveJournal | Twitter

  Reply With Quote
01-02-10, 02:50 PM   #4
Sythalin
Curse staff
 
Sythalin's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Aug 2006
Posts: 680
Copy/pasted the code in notepad++, saved as .xml, put into the correct folder and nothing. Opened the file and received the following:

Code:
XML Parsing Error: prefix not bound to a namespace
Location: file:///C:/Program%20Files/Mozilla%20Firefox/searchplugins/wowinterface.xml
Line Number 2, Column 1:<os:ShortName>WoWInterface</os:ShortName>
Windows XP Home
Firefox 3.5.6
  Reply With Quote
01-02-10, 04:48 PM   #5
haylie
A Scalebane Royal Guard
 
haylie's Avatar
Join Date: May 2009
Posts: 417
Actually you don't have to copy/paste it or anything, just right-click on the link and choose 'Save link as...', then put it in the indicated folder. Works like a charm. Many thanks for this!
  Reply With Quote
01-02-10, 05:26 PM   #6
Cairenn
Credendo Vides
 
Cairenn's Avatar
Premium Member
WoWInterface Admin
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,111
There's two already there, been there for ages:

http://mycroft.mozdev.org/jsreq.html wowi_addons (35570)
http://mycroft.mozdev.org/jsreq.html wowinterface (26587)

Additional ways to search is never a bad thing, though. Thank you for setting these up.


There's also four for Allakhazam's:

http://mycroft.mozdev.org/jsreq.html allwowplugin (4063) (main site)
http://mycroft.mozdev.org/jsreq.html wowallaitem (7403) (item db)
http://mycroft.mozdev.org/jsreq.html wowallamob (7405) (mob db)
http://mycroft.mozdev.org/jsreq.html wowallaquest (7404) (quest db)

And one for Wowhead:

http://mycroft.mozdev.org/jsreq.html wowhead (11020)
__________________
“Do what you feel in your heart to be right — for you’ll be criticized anyway.” ~ Eleanor Roosevelt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Co-Founder & Admin: MMOUI
FaceBook Profile, Page, Group
Avatar Image by RaffaeleMarinetti

Last edited by Cairenn : 01-02-10 at 05:34 PM.
  Reply With Quote
01-02-10, 06:23 PM   #7
Sekrin
A Chromatic Dragonspawn
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 150
Cairenn, all those links seem to point the Mozdev "You must have javascript enabled" page...

Edit: I've just done a manual search and found out that the probable reason for all those pointing to that page is that MozDev creates a link to the javascript required page with an onClick handler that actually adds the search to the search box. I think that this means it's not possible to create direct links - if you want to add searches you have to search the site for them manually (using the search link in the left menu on the site).
__________________

Last edited by Sekrin : 01-02-10 at 06:29 PM.
  Reply With Quote
01-02-10, 06:25 PM   #8
septor
A Flamescale Wyrmkin
Join Date: Jan 2007
Posts: 130
Originally Posted by Sekrin View Post
Cairenn, all those links seem to point the Mozdev "You must have javascript enabled" page...
Because you need javascript enabled to view that page...
  Reply With Quote
01-02-10, 06:32 PM   #9
Sekrin
A Chromatic Dragonspawn
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jul 2008
Posts: 150
Originally Posted by septor View Post
Because you need javascript enabled to view that page...
No, they link directly to the page - it's called "jsreq.html".... also see my edit above.
__________________
  Reply With Quote
01-02-10, 06:38 PM   #10
seancwatson
A Cyclonian
 
seancwatson's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
Originally Posted by ChaosInc View Post
The firefox link just opens up the code on a new page. At this point, users will have to copy/paste the code and resave it in order to use. Just an FYI.
Originally Posted by haylie View Post
Actually you don't have to copy/paste it or anything, just right-click on the link and choose 'Save link as...', then put it in the indicated folder. Works like a charm. Many thanks for this!
You're welcome and yes this is how you do it. Unfortunately I couldn't figure out a way to link it without javascript
__________________

Last edited by seancwatson : 01-02-10 at 07:45 PM.
  Reply With Quote
01-02-10, 07:06 PM   #11
Slakah
A Molten Giant
 
Slakah's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Aug 2007
Posts: 863
And for chrome users:
  1. Click the Spanner (top right below the close button)
  2. Go to Options
  3. Then to "Manage"
  4. Add
  5. Type wowinterface.com for name
  6. wowi for keyword
  7. Code:
    http://www.wowinterface.com/downloads/search.php?search=%s
    for URL
  8. Profit!

Now when you type wowi <addon name> in the omni box you should go to the seach page for <addon name>.

Last edited by Slakah : 01-02-10 at 08:44 PM. Reason: wrapped the url in [code] tags to prevent truncating
  Reply With Quote
01-02-10, 07:42 PM   #12
seancwatson
A Cyclonian
 
seancwatson's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
Originally Posted by Slakah View Post
And for chrome users:
  1. Click the Spanner (top right below the close button)
  2. Go to Options
  3. Then to "Manage"
  4. Add
  5. Type wowinterface.com for name
  6. wowi for keyword
  7. http://www.wowinterface.com/download....php?search=%s for URL
  8. Profit!
Now when you type wowi <addon name> in the omni box you should go to the seach page for <addon name>.
This is great! Now to figure out Internet Explorer >.>

Originally Posted by Cairenn View Post
Thank you for setting these up.
You're welcome =)
I'm going to be submitting the WoWI and Curse Search (Yeah I know =P) to Mozilla to make for easy installs
__________________

Last edited by seancwatson : 01-02-10 at 08:13 PM.
  Reply With Quote
01-02-10, 08:16 PM   #13
seancwatson
A Cyclonian
 
seancwatson's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
On the Mozilla Site

The one I added is located here

Mine is the one that says "Sean".
__________________
  Reply With Quote
01-02-10, 08:35 PM   #14
Slakah
A Molten Giant
 
Slakah's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Aug 2007
Posts: 863
OpenSearch Looks pretty interesting, specifically the AutoDiscovery bit.
  Reply With Quote
01-02-10, 09:10 PM   #15
seancwatson
A Cyclonian
 
seancwatson's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
Originally Posted by Slakah View Post
OpenSearch Looks pretty interesting, specifically the AutoDiscovery bit.
IMO, it's easy to implement. WoWI should just add it to their site. They can host the XML themselves and everything. It takes 5 minutes
__________________
  Reply With Quote
01-02-10, 10:05 PM   #16
Slakah
A Molten Giant
 
Slakah's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Aug 2007
Posts: 863
Originally Posted by seancwatson View Post
IMO, it's easy to implement. WoWI should just add it to their site. They can host the XML themselves and everything. It takes 5 minutes
Indeed it does, in case they don't add it I've made a lil' website to hopefully make the process of adding WoWI to your search bar a little easier.

http://dl.dropbox.com/u/3786517/wowi...pensearch.html

For some reason I can't get it to work with chrome, but spotify does.
  Reply With Quote
01-02-10, 10:15 PM   #17
seancwatson
A Cyclonian
 
seancwatson's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
I can't believe I never thought of using dropbox to host a webpage.
That's awesome
__________________

Last edited by seancwatson : 01-02-10 at 10:19 PM.
  Reply With Quote
01-02-10, 11:25 PM   #18
Phanx
Cat.
 
Phanx's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,617
And for Opera users, just right-click in the search box, click "Create Search", type a keyword (I use "wi") and hit Enter. No plugins or digging through menus required.
  Reply With Quote
01-03-10, 08:57 AM   #19
Slakah
A Molten Giant
 
Slakah's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Aug 2007
Posts: 863
Originally Posted by Phanx View Post
And for Opera users, just right-click in the search box, click "Create Search", type a keyword (I use "wi") and hit Enter. No plugins or digging through menus required.
Cool added it to the temporary website above.
  Reply With Quote

WoWInterface » General Discussion » Chit-Chat » Add WoWInterface Search to Firefox and Google Toolbar

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off