Quantcast
blank frames on login - Page 4 - WoWInterface
 
Thread Tools Display Modes
04-01-10, 04:28 AM   #61
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Something has changed in how WoW is initializing variables. Xrystal and I are both experiencing it and trying to get our heads around it. It's looking like a lot of things that used to be ready at the VARIABLES_LOADED event don't appear to be ready until the PLAYER_ENTERING_WORLD event... nUI is *very* dependent on those two mechanisms and it's causing a lot of issues. I'm trying to work through them, but it's a progressive issue and worst of all, I can't reproduce it on my own system.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
 
04-01-10, 04:44 AM   #62
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
Yeah, its annoying as hell. With how immense nUI 5 is we may have to live with it and work in the required PLAYER_ENTERING_WORLD preference into nUI 6.

I have already had to fix my SmartDebuff InfoPanel plugin to double check the existence of the SmartDebuff options before enabling the plugin but thats just a small plugin and thus easy to implement a fix. I am sure there are other plugins that will need to be changed as well.

I had to disable my Altoholic addon because that triggers these errors a hell of a lot. I miss it badly so it might encourage me to make my own one and work in the new required changes from scratch rofl.

The big question is how much can we shift out of Variables Loaded into Player Entering World event without it causing other problems as my understanding of Player Entering World was that at that point everything should be ready for use and Variables Loaded used for designing layouts etc.

At the moment, whilst I get the error occur alot it isn't consistent enough for me to dabble with code to see if I can find a fix through it, especially with the amount of code nUI has.
__________________
 
04-01-10, 06:29 AM   #63
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
I'm thinking I may try moving the VARIABLES_LOADED stuff to PLAYER_LOGIN and move the PLAYER_LOGIN stuff to PLAYER_ENTERING_WORLD -- I'm not sure if I can or if it will work. I'm going to try and play with it this weekend.

It's definitely not a trivial change though, so I'm not sure what the ripple effect will be.

/sigh
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
 
04-01-10, 06:42 AM   #64
Nightmare_Lord
A Cliff Giant
 
Nightmare_Lord's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 70
Altoholic really? I love that addon and get no errors from it. only error I getting is frame not loading all the time, hmm.. I went through most skins and addons I used and made them not say "out of date" with 3.3.3 but changes wasn't major.

hmmm.. I would help but I can't even begin to figure the code out that would fix it.

Originally Posted by Xrystal View Post
Yeah, its annoying as hell. With how immense nUI 5 is we may have to live with it and work in the required PLAYER_ENTERING_WORLD preference into nUI 6.

I have already had to fix my SmartDebuff InfoPanel plugin to double check the existence of the SmartDebuff options before enabling the plugin but thats just a small plugin and thus easy to implement a fix. I am sure there are other plugins that will need to be changed as well.

I had to disable my Altoholic addon because that triggers these errors a hell of a lot. I miss it badly so it might encourage me to make my own one and work in the new required changes from scratch rofl.

The big question is how much can we shift out of Variables Loaded into Player Entering World event without it causing other problems as my understanding of Player Entering World was that at that point everything should be ready for use and Variables Loaded used for designing layouts etc.

At the moment, whilst I get the error occur alot it isn't consistent enough for me to dabble with code to see if I can find a fix through it, especially with the amount of code nUI has.
 
04-01-10, 06:48 AM   #65
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
Originally Posted by Nightmare_Lord View Post
Altoholic really? I love that addon and get no errors from it. only error I getting is frame not loading all the time, hmm.. I went through most skins and addons I used and made them not say "out of date" with 3.3.3 but changes wasn't major.

hmmm.. I would help but I can't even begin to figure the code out that would fix it.
It's probably where it is that intermittent problem whereby some people get the error consistently, others sometimes, others rarely and some not at all. I am sure it will be a combination of addons that trigger how often they occur and how you log in the characters. I do a lot of toon jumping doing dailies and testing addons so I can go hours without the error happening and then all of a sudden every switch over will trigger the error. With Altoholic I was getting error messages everytime I logged in, altoholic itself would work fine but the xxx = nil error would consistently occur for me.
__________________
 
04-01-10, 08:26 AM   #66
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
Hmm, well this was interesting. Just logged into one of my girls to test some addon stuff and there was a very long delay.

The screen started off as it should be and then somehow it forgot all about the information and triggered the options = nil error and the blank frames display.
__________________
 
04-02-10, 06:10 AM   #67
alverian
A Cliff Giant
 
alverian's Avatar
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Talking Chat frame issue

Any ideas on this yet? I have the newest NUI+ and it is a clean install on a computer with a new clean OS install and 90% of the time I get a screen on login of NUI with nothing in them and a chat frame error and I need to log out and back two times or more for it to clear. GOOD NEWS though, key bindings are fixed!
 
04-02-10, 06:12 AM   #68
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
You do not have to log back out to fix it... just use '/nui rl'
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
 
04-02-10, 06:37 AM   #69
alverian
A Cliff Giant
 
alverian's Avatar
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Originally Posted by spiel2001 View Post
You do not have to log back out to fix it... just use '/nui rl'
I have no place to type it in, chat frame is blank also. have to hit esc then logout.
 
04-02-10, 06:57 AM   #70
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
It doesn't matter if you can see the chat edit -- it still works... just type the command '/nui rl' and press enter, it will reload.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
 
04-02-10, 04:33 PM   #71
Belgarius
A Fallenroot Satyr
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Or, one can simply create a macro, and bind it to a key, does the same thing for the more "energy efficient" (see also, lazy) such as myself.
 
04-05-10, 05:17 PM   #72
Foughlan
A Murloc Raider
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
If it helps here is the error log I get when I get the blank frames on logon. Using latest NUI+. I don't remember this happening on first log on but it does happen fairly routinely when I swap toons.

Date: 2010-04-05 19:14:02
ID: 1
Error occured in: Global
Count: 1
Message: ..\AddOns\nUI\Integration\nUI_ChatFrame.lua line 216:
attempt to perform arithmetic on a nil value
Debug:
[C]: ?
nUI\Integration\nUI_ChatFrame.lua:216:
nUI\Integration\nUI_ChatFrame.lua:112
AddOns:
Swatter, v5.7.4568 (KillerKoala)
Altoholic, v3.3.002
Atlas, v1.15.2
AtlasBattlegrounds, v1.15.2
AtlasDungeonLocs, v1.15.2
AtlasOutdoorRaids, v1.15.2
AtlasTransportation, v1.15.2
AucAdvanced, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucFilterBasic, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucFilterOutlier, v5.7.4568.2531
AucMatchUndercut, v5.7.4568.2531
AucStatClassic, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucStatHistogram, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucStatiLevel, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucStatPurchased, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucStatSales, v5.7.4568.2842
AucStatSimple, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucStatStdDev, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucStatWOWEcon, v5.7.4568.2530
AucUtilAHWindowControl, v5.7.4568.3311
AucUtilAppraiser, v5.7.4568.2530
AucUtilAskPrice, v5.7.4568.3175
AucUtilAutoMagic, v5.7.4568.3142
AucUtilCompactUI, v5.7.4568.2530
AucUtilEasyBuyout, v5.7.4568.3583
AucUtilFixAH, v5.7.4568 (KillerKoala)
AucUtilGlypher, v5.7.4568.2545
AucUtilItemSuggest, v5.7.4568.3108
AucUtilPriceLevel, v5.7.4568.2545
AucUtilScanButton, v5.7.4568.2530
AucUtilScanFinish, v5.7.4568.2530
AucUtilScanProgress, v5.7.4568.2530
AucUtilSearchUI, v5.7.4568.3655
AucUtilSimpleAuction, v5.7.4568.4553
AucUtilVendMarkup, v5.7.4568.2530
Babylonian, v5.1.DEV.130
BeanCounter, v5.7.4568 (KillerKoala)
Configator, v5.1.DEV.130
DataStore, v3.3.001
DataStoreAchievements, v3.3.001
DataStoreAuctions, v3.3.001
DataStoreCharacters, v3.3.001
DataStoreContainers, v3.3.001
DataStoreCrafts, v3.3.001
DataStoreCurrencies, v3.3.001
DataStoreInventory, v3.3.001
DataStoreMails, v3.3.001
DataStorePets, v3.3.001
DataStoreQuests, v3.3.001
DataStoreReputations, v3.3.001
DataStoreSkills, v3.3.001
DataStoreSpells, v3.3.001
DataStoreStats, v3.3.001
DataStoreTalents, v3.3.001
DebugLib, v5.1.DEV.130
Enchantrix, v5.7.4568 (KillerKoala)
EnchantrixBarker, v5.7.4568 (KillerKoala)
Gatherer, v3.1.14
GathererHUD, v3.1.14
GathererDBWowhead, v1.0.2009-12-09
HealBot, v3.3.2.5
Informant, v5.7.4568 (KillerKoala)
LightHeaded, v301
nUI, v5.06.12 (Plus)
Skada, v1.2-26
SkadaAbsorbs, v1.0
SkadaCC, v1.0
SkadaDamage, v1.0
SkadaDamageTaken, v1.0
SkadaDeaths, v1.0
SkadaDebuffs, v1.0
SkadaDispels, v1.0
SkadaEnemies, v1.0
SkadaFailbot, v1.0
SkadaHealing, v1.0
SkadaPower, v1.0
SkadaThreat, v1.0
SlideBar, v5.7.4568 (KillerKoala)
Stubby, v5.7.4568 (KillerKoala)
TomTom, v236
WIM, v3.3.3
BlizRuntimeLib_enUS v3.3.3.30300 <us>
(ck=9ba)
 
04-06-10, 04:34 AM   #73
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
For those who know Lua and the WoW API that are reading over our shoulders, this error is being thrown during the "PLAYER_ENTERING_WORLD" event on this line of code...
local right = ChatFrameEditBox:GetRight() + 0;

For the record, I added the "+ 0" to cause the error to be thrown to I could try and track down what's happening.

So... tell me... how is it possible that the ChatFrameEditBox has no left or right edge location when we're actually entering the world?

Foughlan -- can you do the following for me please? Press "Escape" to open the WoW options menu, select "Interface" the "Social" and look at the box for "Simple Chat" and "Lock Chat Settings" -- is either one checked?
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
 
04-06-10, 06:16 AM   #74
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
Hmm, not sure if this block of information explains it somewhat Scott.

http://www.wowwiki.com/API_Region_GetRight
This function is only guaranteed to work after the PLAYER_LOGIN event and then, only if the object in question is being Shown. Also, currently if you re-anchor an object or Show it, you will need to wait until after the next OnUpdate event before this function will return the correct new value.
__________________
 
04-06-10, 06:40 AM   #75
spiel2001
nUI's Author
 
spiel2001's Avatar
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,724
Yeah... I can't help but wonder why this didn't break until relatively recently though. I dunno... I'm going to have to do a lot of work to clean up how all of that logic works. /sigh

I'm not sure if its worth it.
__________________

What people don't get is that I am, ultimately, an artist at heart.
My brush has two colors, 1 and 0, and my canvas is made of silicon.



Official nUI Web Site: http://www.nUIaddon.com
Official nUI Support Forum: http://forums.nUIaddon.com
My day job: http://www.presidio.com/
 
04-07-10, 10:19 AM   #76
Deimous
A Wyrmkin Dreamwalker
Join Date: Nov 2009
Posts: 50
I have the feeling that this is an issue where some addons sometimes interfere with the way NUI loads... I just disabled Carbonite and Pally Power, and then logged in repeatedly without issue. I re-enabled Carbonite and it crashed every time. Then I did the same with Pally Power (without Carbonite) and it did the same crashing... Then I did bare minimum NUI as well as a small handful of addons... no crashing. I added Carbonite to that pile, and it crashed every time.

But the odd thing is... as soon as I re-enabled all of my normal addons (I think the list is earlier on in this thread, including pally power and carbonite), there wasn't a crash upon this first login... So, I dunno what exactly the case is, but hopefully it helps a bit in the investigation.
 
04-07-10, 11:44 AM   #77
Xrystal
nUI Maintainer
 
Xrystal's Avatar
Premium Member
AddOn Author - Click to view addons
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,510
Deimous,

Was that with the nUI plugins as well for those addons ? If so, that could be the cause as I have been having to rework my infopanel plugins to include an extra check before creating the infopanel frame so that instead of erroring if it cannot locate the addon's variables it needs access to it simply won't create an infopanel for it.

Looking at the PallyPower plugin for nUI I haven't done the alteration to check the variables exist before creating the panel.

Of course if you didn't use the Infopanel plugins it isn't that problem for you
__________________
 
04-07-10, 03:21 PM   #78
Foughlan
A Murloc Raider
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Originally Posted by spiel2001 View Post

Foughlan -- can you do the following for me please? Press "Escape" to open the WoW options menu, select "Interface" the "Social" and look at the box for "Simple Chat" and "Lock Chat Settings" -- is either one checked?
Checked them just his moment and they are both unchecked.

Sorry for delay, don't get in here all the time.

Fog
 
04-09-10, 09:34 AM   #79
Deimous
A Wyrmkin Dreamwalker
Join Date: Nov 2009
Posts: 50
Xrystal,

The only infopanel plugin I use is dual stats. Next time I experience the error (of course, it's not happening right now), I'll try disabling that and seeing if it helps. For some reason, the longer I'm on, and the more toon hopping I do, the more likely it seems to show itself. I dunno if it's a weird memory buffer thing or not.
 
04-09-10, 11:10 AM   #80
Warpig44
A Fallenroot Satyr
 
Warpig44's Avatar
Join Date: Dec 2008
Posts: 27
I just experienced this today for the firsttime, I have been a user of NU+ for several weeks now.
 
 

WoWInterface » Featured Projects » nUI, MozzFullWorldMap and PartySpotter » Support » nUI: Bug Reports » blank frames on login

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off